9 mensen - 9 Verhalen 9 filmpjes

In deze reeks brengen we 9 filmpjes met getuigenissen van Oost-Vlaamse begeleidwerkers en hun netwerk.

1. Stefan - Biobedrijf

Stefan werkt als begeleid werker via het Werkburo in het biobedrijf Biofresh te Gavere. Vanuit zijn goesting en talenten helpt hij mee in het bedrijf.

2. Rita - Horeca

Rita wordt door Werkburo Oost-Vlaanderen begeleid bij haar werk in Bar Bon te Evergem. Ze helpt er met veel plezier mee met allerhande taken. Lore begeleidt haar als jobcoach in dit traject.

3. Bert - Manege

Bert werkt reeds jaren in de manege La Rosteehoeve te Sint-Niklaas. Als begeleid werker van het Werkburo doet hij er allerhande klusjes. Voor Gerry, de zaakvoerder, is Bert een deel van de familie.

4. Lien en Jennifer - Woonzorgcentrum

Lien en Jennifer werken met veel enthousiasme in het woonzorgcentrum Vincenthof in Oostakker. Elk hebben ze hun eigen opdracht i.f.v. de logistieke ondersteuning van de bewoners. Jobcoach Jessy, van het Werkburo, ondersteunt hen in deze opdracht.

5. Merel - Verfwinkel

Merel werkt in de verfwinkel AVOR-Colordecor in Ninove. Als begeleid werker van het Werkburo helpt ze mee in de winkel met collega Karel.. Jobcoach Emmy komt namens het Werkburo regelmatig eens kijken hoe alles loopt.

6. Miguel - Drukkerij

Dit is Miguel die zich volledig thuis voelt in drukkerij Deneve APS in Denderleeuw. Jobcoach Hilde en werkpostbegeleider Anneke ondersteunen hem in zijn Begeleid Werken. Hij kan prima, op zijn tempo, deeltaken uitvoeren.

7. Patrick - Volwassenenonderwijs

Jobcoach Lore begeleidt Patrick in het CVO groeipunt. Hij onderhoudt er reeds vele jaren het docentenlokaal en zorgt steeds voor heerlijke koffie. Inge, de werkpostbegeleider, kan hem niet meer missen op de werkvloer.

8. Filip - Basisschool

In de basisschool van Landegem werkt Filip als begeleid werker. Hij doet hier allerhande klusjes. Ria, de jobcoach van het Werkburo, ondersteunt hem in dit traject.

9. Sven - Brandweer

Sven zijn droom is uitgekomen nu hij werkt met zijn vader bij de brandweer van Ninove. De adjudant geeft aan dat je alles aan Sven kan vragen. Emmy, de jobcoach, hoeft maar sporadisch langs te komen omdat het zo vlot loopt.

Heb je ook interesse als begeleid werker of wil je als bedrijf of onderneming een begeleid werker in dienst? Neem contact met ons op via info@werkburo.be of contacteer rechtstreeks de lokale coördinator: Werkburo - Contact.