Bruno Rawoe: Nieuwe coördinator Werkburo BHV

Bruno Rawoe: Nieuwe coördinator Werkburo BHV

 

Na jaren trouwe dienst heeft Werkburo BHV afscheid genomen van Francine Wastiels. Francine zal gaan genieten van een welverdiend pensioen. Voor de rol van coördinator heeft Werkburo BHV Bruno Rawoe aangesteld. Hij stelt zichzelf voor:

Een groot voordeel van ouder worden is dat je langer achterom kan kijken. Tevens dat je al wat milder terugkijkt op de beginjaren die wel rommelig ogen, maar waar ik mezelf toch in blijf herkennen.

Mijn eerste 10 jaar waren een opeenvolging van korte contracten. Brusselsjeugdwerk, speelpleinwerking, opvoeder, met daar tussenin periodes dat ik als arbeider aan het werk was. De overstap naar een woonzorgcentrum leek een grote sprong, maar daar merkte ik dat mensen altijd mensen blijven. Een beetje trager weliswaar vragen ze meer zorgen.

Op mijn 45e zette ik de stap naar een sociale werkplaats. Als werkleider/trajectbegeleider bij de Kringwinkel Televil was het doel om met een ploeg maatwerkers werk te leveren dat schaamteloos kan concurreren met privébedrijven. Een persoonlijke aanpak, oog hebbende voor de persoonlijke problemen van elke medewerker, werk aanpassen waar nodig. En zo slaagden we er als team in om samen graag en goed te werken.

Als je luistert naar het verhaal van mensen kom je veel te weten. Vanuit dat verhaal is het vaak mogelijk om groeikansen te creëren.

Werk was voor mezelf vaak een zoektocht, maar heel belangrijk. Voormensen die bij de start minder kansen krijgen is dat vaak nog veel belangrijker. Daar moeten we respect voor hebben. Iedereen heeft binnen zijn of haar mogelijkheden recht op werk, en als we erin slagen om werk op maat te creëren voor elk van ons worden we er met zijn allen beter van.

Ik maak bij deze nog eens een nieuwe start, deels als jobcoach en daarnaast als coördinator voor Werkburo BHV. Het laatste stukje van de puzzel, ik denk dat de puzzel past.

Bruno Rawoe

Jobcoach - coördinator Werkburo BHV
i.o.v. vzw Zonnelied
0477/87 85 02
bruno.rawoe@werkburo.be
begeleidwerken@zonnelied.be

Lees het document