CONGRES BEGELEIDWERKEN 2021

CONGRES BEGELEIDWERKEN 2021

10 november 2021 – 190 jobcoaches en andere geïnteresseerden, zakken af naar Kortrijk voor het 2-jaarlijkse Congres Begeleid Werken. Een fijne manier om elkaar weer eens ‘in ’t echt’ te zien en extra inspiratie op te doen in het ondersteunen van een traject Begeleid Werken.

Dat hierin de laatste jaren heel wat beweegt bewijst de ‘herbronning van het platform Begeleid Werken’. Inclusie in tewerkstelling blijft het belangrijkste doel. Hoe we ons in de toekomst organiseren om hieraan nog meer en beter vorm te geven, is nog in volle ontwikkeling en moet in de komende maanden verder uitgewerkt worden.

Een greep uit het gamma aan voorgestelde onderwerpen op het congres:

  • Beno Schraepen laat eenieder stilstaan bij de noodzaak vaneen inclusief onderwijs als voortraject naar een echte inclusieve vorm van tewerkstelling.
  • Inclusie betekent ook: loon naar werk, het openstellen van onze methodiek Begeleid Werken voor nieuwe doelgroepen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoeken naar alternatieve en de weg vinden in allerlei subsidievormen, nog meer inzetten op een wederzijdse en actieve samenwerking met werkgevers uit de profitsector, het blijven aankaarten van het recht op werk, ook in samenwerking met VDAB.
  • De jobcoach als veelzijdige duizendpoot, die aan de slag gaat met heel diverse mensen met heel diverse ondersteuningsvragen en noden, vraagt een voortdurende herbronning van en stilstaan bij jezelf.  De inkijk in ‘het leven zoals het is’ van ervaringsdeskundigen biedt net dàt tikkeltje meer en inspireert heel wat jobcoaches om hierin verder te groeien.
  • De gezellige broodjesmaaltijd op de middag en receptie achteraf bieden de kans om hierover verder van gedachten te wisselen en brengen het energiepeil na de intense workshops weer op niveau. De plek, Vives Hogeschool, roept bij heel wat deelnemers nostalgische herinneringen naar boven en maakt ons allemaal weer even student.  

In naam van de werkgroep: Bedankt aan alle deelnemers en zeker van harte dank aan iedereen die heeft meegewerkt om het congres succesvol te laten verlopen. We kijken met plezier terug op een geslaagde editie.

Verder terugblikken op het congres kan via deze link:
Terugblik Congres 2021

Lut Louwagie – Werkburo West-Vlaanderen

Lees het document