Een partner aan het woord: Jobcoach Peter van Dagcentrum Sint-Niklaas

Een partner aan het woord: Jobcoach Peter van Dagcentrum Sint-Niklaas

Na VAPH, RTH, PVB, PAB en AMA had 2020 een gloednieuwe afkorting in petto: WOV … Werkburo Oost-Vlaanderen.
Wat voor de meesten onder ons al jaren een éénmansbedrijfjewas, werd nu een samenwerking tussen verschillende organisaties. Van ‘éénmansbedrijfje’ naar een ‘multinational’ was even mijn vrees maar de eerste ervaringen doen veel goeds vermoeden. Ondanks corona hebben we reeds een ploeg kunnen vormen van jobcoaches die van ’t Werkburo, in Oost Vlaanderen, een sterk merk willen maken.

Hoe complex het landschap ook is geworden, hoop ik dat we niet hoeven wakker te liggen van RTH-punten, budgetten, enzovoort … dat zullen anderen wel doen … maar kunnen we verder doen in waar we goed in zijn: Jobcoaching.

Van een duidelijke vraag “ik wil met kleuters werken” tot  een vage omschrijving “ik wil iets doen met papieren of zo”. Het gaat er steeds om de juiste ‘match’ te vinden. Werken op maat na het detecteren van de juiste vraag, is waar we naar streven. Soms gaat dit verbazend makkelijk en snel, soms leggen we een heel parcours af vooraleer ons te “settelen”.
Maar eens de ‘match’ is gevonden, is het voor een jobcoach genieten. Genieten van de waaier aan mogelijkheden die de begeleid werker te bieden heeft. Genieten van relaties die groeien op de werkvloer. Genieten van de dynamiek die Begeleid werken kan doen ontstaan .

Begeleid werkers veroveren hun plaatsje op de werkvloer maar ook in de harten van collega’s. Arbeid wordt een middel om een plekje op te eisen in de wereld.  We streven steeds naar een win-win voor alle partijen maar dikwijls spreken we al gauw van een meerwaarde.
Het is fijn hier deel van te mogen uitmaken.
Of zoals een werkgever het zo mooi omschreef: “het is de normaalste zaak van de wereld en tegelijk heel bijzonder!”

Peter
Dagcentrum Sint-Niklaas

http://www.dagcentrum.be/

Lees het document