Het Werkburo in 2023

Het Werkburo in 2023

Wat een opmerkelijk jaar was 2023,  en we willen graag samen met jullie terugblikken op enkele bijzondere momenten en vooruitkijken naar wat 2024 te bieden heeft.

Het jaar begon met een nieuwe partner, twee gewaardeerde partners, Obra Baken en Den Dries, bundelden hun krachten en gaan voortaan als één organisatie door het leven, onder de naam Voluit.

Halverwege het jaar was daar het Individueel Maatwerk. Diverse partners van Werkburo hebben hun eerste begeleidingstrajecten hiervoor al opgestart. We hebben gewerkt aan een gezamenlijk beleid rond de begeleiding die we vanuit Werkburo Vlaanderen Brussel zullen bieden.

In het najaar hebben we een grote delegatie jobcoaches van het Werkburo afgevaardigd naar het congres Begeleid Werk in Hasselt. Dit bood niet enkel de kans om kennis te verdiepen, maar creëerde ook veel interprovinciale contacten.

Eind november namen we deel aan de Staten Generaal, een beleidsmatig belangrijke dag voor arbeidszorg. Als Werkburo hebben we actief bijgedragen om het belang van arbeidszorg op de agenda van het beleid te zetten.

Wij willen jullie allemaal hartelijk bedanken voor de samenwerking, voor de inzet bij onze cliënten, voor het verdiepen van kennis, voor de kwaliteit waar Werkburo voor staat. Jullie betrokkenheid is de drijvende kracht achter ons succes.

2024 starten we direct met de verwelkoming van Katrinahof als nieuwste lid van Werkburo Vlaanderen Brussel. Hun pedagogische ervaring en expertise  zal een welgekomen aanvulling binnen onze netwerkorganisatie zijn.

Als we op dit elan verder gaan, kijk ik nu alvast vol enthousiasme uit naar wat 2024 nog meer gaat brengen.

Hanne Schelfhout
Coördinator Werkburo Vlaanderen Brussel

Lees het document