‍Na slaapverwekkende lockdowns een droom die uitkomt

Na slaapverwekkende lockdowns een droom die uitkomt.

Geoffrey uit Rotselaar had net zijn school afgerond en was helemaal klaar om in het werkveld te vliegen. En daar was plots corona. Werk in een WZC en krantenwinkel werden stopgezet, net zoals voor velen anderen was voor Geoffrey het maanden thuiszitten begonnen. Totdat er weer gewerkt mocht worden en er een droom in vervulling ging.

Geoffrey, wat heb jij gedaan tijdens corona?
Verveeld, heel veel verveeld. Ik heb op mijn kamer gezeten. Veel achter mijn computer gezeten, tv gekeken. Veel gegeten en gedronken ook. Ik kon heel veel mensen die ik graag zie niet zien. Ik kon niet meer gaan werken. Dat was echt niet leuk en een beetje saai.

Heeft het Werkburo nog iets voor jou kunnen betekenen in die periode?
Dat weet ik niet meer. Oja, toch wel. Ik ben met mijn jobcoach gaan wandelen inde natuur. We zijn gaan fietsen wat ik al heel lang niet meer had gedaan en eigenlijk niet meer zo goed durfde. Dat was heel fijn. We zijn ook eens naar een parcours geweest voor street running, dat is een grote hobby van mij. Daar maak ik filmpjes van met een go pro en ik heb ook gevraagd of mijn jobcoach mij kon filmen tijdens grote sprongen en het klimmen.

Toen kwam er een moment afgelopen zomer dat je toch weer aan het werk kon gaan, wat mocht je gaan doen?
Ik mocht gaan werken bij OHL. Twee keer in de week, op woensdag en vrijdag werk ik in en rond het stadion. Dat is echt een droom die uitkomt, want OHL is mijn favoriete voetbalploeg. Ik ben een supergrote fan van OHL. Ik heb er ook heel veel t-shirts van en ik heb er hier ook nog meer gekregen.

Dat klinkt goed. Wat zijn je taken precies bij OHL?
Ik zet de vergaderzalen klaar, stoelen verplaatsen, tafels klaarzetten. Ik moet de lege flessen opruimen en de koelkasten vullen met flesjes drinken. Ik moet de flesjes drank goed nakijken, want tijdens corona is heel veel drank vervallen.

Wat betekent het voor jou om na zoveel maanden thuis te zitten weer aan het werk te zijn?
Ik ben heel gelukkig. Na zo lang vervelen en elke dag hetzelfde kan ik weer werken en ik wil graag werken. En dan ook nog bij OHL, waar ik zo’n grote fan van ben. Nu maak ik weer leuke en grappige dingen mee.

Zoals?
Een collega ging een kar duwen die we gebruiken om bakken drank op te zetten. Hij vroeg of ik op de kar wilde gaan zitten, zodat hij mij kon rondrijden. Ik ga zitten en ik scheur zo uit mijn broek en dan heb ik een nieuwe trainingsbroek van hier gekregen.

Het thuiszitten is eindelijk gedaan, hoe kijk je naar de toekomst?
Ik wil bij OHL blijven werken. Nu moeten we nog mondmaskers dragen, dat vind ik wel vervelend, want dan krijg ik soms weinig zuurstof als ik hard werk. Hopelijk mogen die dus snel af. En ik hoop binnenkort ook eens naar een wedstrijd van OHL te gaan en dan moeten ze wel winnen natuurlijk.

Marcel den Broeder
Jobcoach Werkburo Leuven

Lees het document