Nieuwe coördinator Werkburo West-Vlaanderen: Nele Pauwelyn

Nieuwe coördinator Werkburo West-Vlaanderen: Nele Pauwelyn  

Toon me jouw vrienden en ik zeg je wie je bent.

Bij mij mag dit worden: toon me jouw garderobe en ik zeg je wie je bent.

In mijn kast hangt heel wat vintage kledij. Ik hou van een goed verhaal en dus ook van objecten met een verhaal, een ziel. Zo weet ik precies waar en wanneer ik iets gekocht heb en het verhaal dat eraan vasthangt. Zo hou ik ook van mensen met een verhaal, dat boeit mij en kan ik van genieten.

Ik ben niet vies van een kleurtje. Zowel in mijn gaderobe als wat mijn haar betreft. Van een vrolijk kleurtje ga ik instant smilen. Het mag wel eens opvallen en anders zijn. Anders is interessant. Anders is boeiend en leert je vanuit een andere bril naar de dingen te kijken. Even uit de comfortzone.

Maar ik ben ook loyaal en standvastig: zwart is mijn constante. Het heeft iets elegants en tijdloos. Past overal bij. Kan zich makkelijk aanpassen en is een flexibele kleur.

Deze kenmerken kan ik heel makkelijk vertalen naar mijn werkwereld. Ik hou van werken met mensen. Vooral met mensen met een verhaal. En het liefst binnen een maatschappelijk relevant kader. Dat is intens maar erg boeiend. Maar het leert je vooral anders naar mensen en situaties te kijken. Daar krijg ik energie van.

Dit was zo in mijn vorige job als coördinator van tAlternatief, een LDE-werking binnen Sociale Economie dat deelt uitmaakt van Groep Ubuntu. En dat zal ook zo zijn binnen mijn nieuwe functie als coördinator van Werkburo binnen Groep Ubuntu, waar ik met veel goesting aan de slag ga. Daar wil ik een duurzaam verhaal schrijven samen met mijn team.

Lees het document