Nieuwe Werkburo partner in de kijker: KATR!NAHOF

Nieuwe Werkburo partner in de kijker: KATR!NAHOF

KATR!NAHOF beknopt voorstellen, dat is een hele uitdaging!

Als vergunde zorgaanbieder met een rijke geschiedenis sinds 1954, is KATR!NAHOF een plek waar zorg en ondersteuning samenkomen voor personen met een ondersteuningsbehoefte in de regio's Antwerpen en Waasland. De toegewijde teams zetten zich dagelijks in om de kwaliteit van leven van onze 450 cliënten te verbeteren en hen te ondersteunen in het leiden van een volwaardig leven.

Voor kinderen en jongeren bieden we een breed scala aan ondersteuning, zoals ondersteuning voor en na de schooluren, vakantiewerking, gezinsondersteunend verblijf, ambulante en mobiele ondersteuning in het gezin, dagbesteding en begeleiding bij het vinden van het juiste aanbod.

Voor volwassenen bieden we specifieke ondersteuning, zoals ervaringsgerichte werking, arbeidsgerichte werking en autismegerichte werking, evenals ambulante en mobiele woonondersteuning, kortopvang en ondersteuning in onze woonprojecten. Nieuwe woonprojecten zijn in ontwikkeling.

Al 20 jaar bieden we vanuit KATR!NAHOF Begeleid Werken aan. Eerst vanuit de dagbesteding, maar al snel konden we uitgroeien tot een volwaardige dienst Begeleid Werken onder de naam !NKLÚS. Van bij aanvang geloofden we in de werkvorm en maakten we de keuze om ons exclusief te richten op Begeleid Werken. Dit steeds in samenwerking met andere dienstenen organisaties om oplossingen te zoeken op andere levensdomeinen. De financiering gebeurt via PVB, RTH, MFC, PAB of AMA. Maar mede door onze jarenlange ervaring zijn we overtuigd dat we ook een bijdrage kunnen leveren bij het individueel maatwerk.

Vandaag hebben we in ons team zeven zeer geëngageerde jobcoaches: Alain, Sara, Ellen, Lies, Chris, Jolien en Yolande die dagelijks klaar staan om begeleid werkers te helpen hun droom naar werk te realiseren.

Het team van !NKLÚS

Onze focus ligt sterk op het vinden van bedrijven die samen met ons op zoek gaan naar innovatieve oplossingen die een positieve impact hebbenop het welzijn van alle partijen. Jobcarving en jobcrafting zijn voor ons geenonbekende begrippen. We vinden het belangrijk om naast de noden van onze begeleid werkers ook oog te hebben voor de noden van de werkgevers.

We geloven sterk in de kracht van samenwerken en willen onze kennis en ervaring delen met anderen die dezelfde waarden en visie delen om zode impact te vergroten om betere resultaten te bekomen en veranderingen teweeg te brengen. Vandaar dat we de keuze gemaakt hebben om partner te worden van het Werkburo vanaf 1 januari 2024. Wij willen graag meewerken aan het kwaliteitslabel waar het Werkburo voor staat. Het participatieve samenwerken hebben we reeds als heel positief mogen ervaren en we kijken uit naar meer van dat!

Ilse De Loos

Coördinator !NKLÚS

Lees het document