Voorstelling lid uit Werkburo Oost-Vlaanderen: De Klokke

Voorstelling lid uit Werkburo Oost-Vlaanderen: De Klokke

Wonen, werken, plezier maken.

Dat is het credo waar De Klokke voor staat.

De Klokke vzw is een vergunde zorgaanbieder voor volwassenen met een verstandelijke beperking, actief in het Waasland. Onze residentiële werking situeert zich in het centrum van Sint-Niklaas.  Al meer dan 30 jaar staan wij garant voor kwalitatieve ondersteuning met een inclusief karakter. De Klokke vzw wil een voelbaar verschil uitmaken voor volwassenen met een beperking. Je kan er verblijven, dagbesteding volgen of ondersteuning vragen. Van in het Waasland tot Antwerpen Linkeroever.

In 1989 gestart als tehuis voor werkenden, groeide de organisatie steeds verder. Er werd nog een extra aanbod woonondersteuning gerealiseerd. We hebben intussen 2 mobiele teams die actief zijn in het volledige Waasland. We beschikken over verschillende initiatieven dagbesteding. Enzovoort…

Al verscheidene jaren zetten we in op een verdere differentiatie van ons aanbod dagbesteding.  Gaandeweg openden we naast de klassieke vorm van dagbesteding in groep ook nog een moestuinproject, we hebben een vaste samenwerking met zorgboerderij De Leutige Geit in Kieldrecht en bieden sinds kort AMA trajecten aan.

Een aanbod begeleid werk stond eveneens al lang op ons programma. Dit aanbod past immers volledig binnen onze inclusieve gedachtegang. In de zoektocht naar een geschikte partner om ons hierin te ondersteunen, kwamen we vrijwel meteen uit bij het Werkburo. In oktober 2022 werd de samenwerking concreet: De Klokke vzw sluit zich aan bij het Werkburo.

Dankzij het brede ondersteuningsnetwerk van Het Werkburo, ook in onze nabije omgeving, konden we al snel van start gaan. Langzaam maar zeker zetten we onze eerste stappen in het aanbieden van begeleid werk.  Onze jobcoach Hans gaat met veel plezier en gedrevenheid aan de slag om voor elke cliënt werk op maat te vinden. Het uitgangspunt daarbij is steeds dat de cliënt zich goed moet voelen en zichzelf moet kunnen zijn.  

We blikken alvast zeer positief terug op de eerste maanden van ons partnerschap. Met de toetreding tot het samenwerkingsverband, kregen we er meteen een gigantisch netwerk en massa’s expertise bij. En dat komt onze cliënten alleen maar ten goede.

Wij kijken alvast uit naar de verdere samenwerking en bouwen graag mee aan de verdere toekomst van het Werkburo!

Cathy Boel

Directie De Klokke

Lees het document