Promofilmpjes Begeleid Werken

Promofilmpjes Begeleid Werken

In Werkburo Oost-Vlaanderen ontstond in een werkgroep “PR en promo” het idee om verschillende wervende en dynamische filmpjes te maken over begeleid werkers om hen en het merk “Werkburo” in de verf te zetten. Het doel was een aantal aantrekkelijke filmpjes te creëren op verschillende werkplekken in verschillende sectoren waarin de win-win voor alle betrokkenen naar voren komt.

In de producer www.eclectriq.com werd een partner gevonden voor de ontwikkeling van 9 filmpjes. De werkgroep werd verder uitgebreid met enkele jobcoaches en een begeleid werker om de scenario’s vanuit diverse invalshoeken vorm te geven.

Iedere film moest 3 minuten gaan duren, met de begeleid werker steeds in een prominente rol, aangevuld door ervaringen van een collega, de jobcoach, een leidinggevende, etc.

Het patroon, de muziek, de opstart en de eindgeneriek als vaste elementen om alle filmpjes gelijkaardig op te bouwen. Evenals eenzelfde vragenlijst als leidraad voor de gesprekken met alle actoren. Dat was het recept om 9 herkenbare filmpjes te ontwikkelen, die in de toekomst wellicht als kapstok kan dienen om ook in de andere regio’s gelijkaardige filmpjes te ontwikkelen.

Na een zoektocht naar de gepaste begeleid werkers en hun werkposten konden de opnames van startgaan. Onze waaier was breed: 2 scholen, een brandweerpost, een woonzorgcentrum, een bedrijf, een winkel, een café, een manege en een drukkerij. In oktober 2021 werden uiteindelijk, op 2 weken tijd, de 9 filmpjes ingeblikt.

We kozen ervoor ieder gesprek te ondertitelen om het geheel maximaal toegankelijk te maken voor alle mensen. Tegen de jaarwisseling was alles klaar om gedeeld te worden met de wereld.

Via onze gekende kanalen
Facebook, YouTube en onze eigen website www.werkburo.be werden de filmpjes om beurt in de ether geplaatst.

Ondertussen zijn er op ruim 2 maanden tijd meer dan 5000 unieke views via ons YouTube kanaal. Heel wat enthousiaste reacties volgden, zowel van begeleidwerkers als van werkposten. Ook binnen het Werkburo zelf klonken positieve geluiden.

De filmpjes geven potentiële nieuwe begeleid werkers een inkijk in de wereld van begeleid werken, werkposten kunnen kennismaken met ons concept en jobcoaches kunnen aan anderen tonen hoe ze juist te werk gaan.

Het resultaat kunnen jullie zien op: www.werkburo.be/getuigenissen/getuigenissen-uit-oost-vlaanderen-9-filmpjes

Met dank aan David Bombeeck, coördinator Werkburo Oost-Vlaanderen

Lees het document