Werkburo BHV – Het verhaal van Kathy

                                     
Werkburo BHV – Het verhaal van Kathy

Ik ben Kathy, ik ben 28 jaar en woon in Londerzeel. Ik heb Begeleid Werken leren kennen door de medewerkers van VTM – Medialaan. Er was daar al een begeleid werker aan het werk, wel in een andere setting als waar ik nu werk.

Hoe het begon
Sedert een klein meisje heb ik al interesse in Medialaan. Ook hun visie en missie sluit goed aan bij wat ik wil. Ik ben uiteindelijk bij Medialaan terecht gekomen door mijndeelname aan het programma “over-winnaars” met Koen Wauters. Dat was een heel fijne ervaring. Dit was het duwtje in de rug om er binnen te geraken. Ik had nu geproefd van de werking bij Medialaan, dit wou ik graag meer. Dus heb ik een motivatiefilmpje gemaakt voor mijn sollicitatie:
https://www.youtube.com/watch?v=NSVcmMeFAO4&feature=share

Mede door het enthousiasme van de crew zijn ze voor mij op zoek gegaan naar een  mogelijkheid om te starten. De oplossing kwam toen Anke Mouton, productieverantwoordelijke contact opnam met Francine Wastiels van het Werkburo BHV. Zij zorgde dat mijn droom werkelijkheid werd. Zij maakte alle toelatingen en nodige documenten klaar. Mijn jobcoach was Lien Walter, zij zorgde voor de goede begeleiding op de werkvloer. Zij hielp me mijngrenzen bewaken en mijn mogelijkheden benutten.

Werkburo BHV
Ik werk onder de vleugels van het Werkburo BHV als productieassistente. Dat houdt in dat ik de loges van de BV’s klaar zet. Ik help bij de catering voor de crew. Ik verzorg mee de versiering in de loges bijvoorbeeld een bloemetje op tafel zetten e.d. Ik maak ook kopies en niet bundels aan elkaar zoals de bundels voorde wet op de privacy dat deelnemers moeten tekenen. Ik kijk na of alle documenten er bij zitten.

Door het Werkburo en de mogelijkheid van Begeleid Werken kan ik mijn droomjob   invullen. Anders was het niet mogelijk geweest. Ik ben daar zeer dankbaar voor. Door de goede ondersteuning van Lienen Francine lukt het mij. Ik kan met al mijn vragen terecht bij hen. Nu Lien met zwangerschapsverlof is heeft Francine de begeleiding overgenomen. Dat is heel fijn omdat ik haar ook al kende en ik weet dat ik altijd bij haar terechtkan. Ik hoop nog heel lang op deze manier bij Medialaan te kunnen blijven.

Ik heb ook iets terug kunnen doen voor het Werkburo. Ik heb deelgenomen aan het congres 20 jaar Begeleid Werken. Ik heb er mijnverhaal gebracht voor wel 300 mensen. Dat was wel heel stressie, maar Lien heeft me goed geholpen en gerustgesteld.          

De betekenis van begeleid werken
Voor mij heeft dit werk gezorgd dat ik sociale contacten heb, dat ik een doel heb in mijnleven. Ik kan en durf terug onder de mensen te komen. Ze zijn zeer lief voor mij, zowel de crew bij Medialaan als mijn jobcoachen. Ik weet ’s morgens waarom ik opsta. Het geeft me ook structuur in mijn week. De afgelopen 3 maanden kon ik niet gaan werken, geen persoonlijke contacten. Als ik ging slapen wist ik niet waarom ik volgende ochtend zou moeten opstaan. Gelukkig belde Francine welregelmatig en kreeg ik ook een kaartje van de medewerkers van Medialaan. Echtfijn.

De werkpost aan het woord 
Kathy is echt wel een meerwaarde bij ons op de Medialaan. Enerzijds werkgerelateerd door ons te helpen tijdens opnamedagen, maar nog belangrijker omwille van haar schitterende persoonlijkheid is ze een erg fijne collega voor ons. 

De begeleiding die het Werkburo biedt is onontbeerlijk, enerzijds voor Kathyzelf, maar ook voor ons. Zeker bij het nemen van de eerste stappen. Je moet elkaar leren kennen, kijken wat iemand graag doet en waar die persoon goed in is. Het Werkburo helpt ons hierbij uitstekend. Zonder het Werkburo zou de stap om iemand als Kathy aan te nemen toch minder evident zijn. Dus doe voort zoals jullie bezig zijn. Het Werkburo werkt zeer inspirerend, voor iedereen.

Het slotwoord van Kathy
Het Werkburo is een meerwaarde, anders had ik nooit mijn droomjob kunnen uitoefenen. Als ik een slogan mag geven dat past bij het Werkburo, dan zeg ik “if you can dream it – you can do it” van Walt Disney. Als liedje zou ik gaan voor: “c’est bon pour le moral” van La Compagnie Créole, luister maar eens…
https://www.youtube.com/watch?v=km6gUbW8s28


Met dank aan Francine Wastiels – Werkburo BHV

 

 

 

Lees het document