Werkburo@work – Deelnemen aan de "Jobcoachdag West-Vlaanderen"

Werkburo@work – Deelnemen aan de "Jobcoachdag West-Vlaanderen"

17 juni, vroeg in de ochtend, ergens tussen Kortrijk en Brugge...

Samen met ons team naar Brugge. Als groentje nam ik het stuur. Samen carpoolen is goed, om dat brugje te leggen als nieuweling, maar natuurlijk ook erg ecologisch in deze tijden. De rit verliep vlekkeloos, het parkeren duurde wel even, de parkeerschijf in de wagen bleek te goed verstopt. Meteen een erg leerrijke dag, naar Brugge zonder parkeerschijf zal ik nooit nog proberen.

We werden bij aankomst door de organisatoren ontvangen met een warm Brugs potje koffie. Dat we meteen tot de ‘Kortrijkse Leiepissers’ gebombardeerd werden vond ik toch wat vreemd. Tot de Brugse Zotten, de Diksmuidse Pannekoeken en de Poperingse Keikoppen ook opdaagden en zich bekendmaakten. Het kon dus erger :-)

Er werden vragen aangebracht en via een doorschuifsysteem leerden we de personen in speeddate kennen. Via deze speeddates voel je verbinding, voel je de brug met Duin en Polder, de brug met De Lovie, de verbinding met alle Werkburo’s van West-Vlaanderen. Als beginnende jobcoach vond ik dit best boeiend.

Er werd ook een bruggetje gelegd naar wat geschiedenis: ‘Werken door de eeuwen heen.’

Samen stonden we, op het eind van de voormiddag, stil bij het ‘aanbod’ die wij bieden als Werkburo.  We analyseerden even hoe we de win – win voor de werkgevers in de kijker kunnen zetten. Hoe kunnen we meer van die bruggen bouwen in het reguliere arbeidscircuit? Hoe brengen we een mail aan tussen honderden andere mails?

We sloten de dag af met een heerlijke broodjeslunch en wat napraten. Ik legde mijn eerste stevige brug, waarvoor dank aan de organisatoren om er dan ook een fijne Brugse dag van te maken.

Daphné De Latter – kersverse jobcoach

Lees het document