Werkburo@work – Organisatie van de "Jobcoachdag West-Vlaanderen"

Werkburo@Work -Organisatie van de eerste jobcoachdag in West-Vlaanderen

Werkburo West-Vlaanderen had al langer plannen om de jobcoaches samen te brengen voor een kennismakings- en leermoment onder de vorm van een ‘kick-off’. Dat deze kick-off de voorbije 2 jaar herhaaldelijk werd uitgesteld en hergeprogrammeerd, zal je wellicht niet verbazen…

Alle jobcoaches van Duin en Polder, Groep Ubuntu x8k en De Lovie vzw waren te gast in het lieflijke Brugge bij Oranje vzw voor de langverwachte kennismaking die we van ‘kick-off’ omdoopten tot ‘Werkburo@Work’.

Omdat samenwerking nu eenmaal beter werkt als je mekaar beter kent, lag de focus op ontmoeting en gesprek. Via een speeddate werden een aantal ludieke vragen op hen los gelaten. Bijvoorbeeld: ‘Welk complimentje kreeg je ooit van een begeleid werker/werkgever?’, ‘Welke “achievement” op werkvlak maakte jou “preus lik 40”?’ of ‘Wie is jouw favoriete werkgever? En waarom?’.

Hierbij polsten we bij hen ook naar opportuniteiten en groeikansen die zij bij het Werkburo zagen.

Na een korte pauze doken we in de wereld van ‘functiecreatie’ en ‘inclusief jobdesign’ en stonden we stil bij een aantal concrete stappen in het contact met de werkgever. Hoe leg je dat eerste contact? Doe je dat per mail of spreek je rechtstreeks de werkgever aan? Maak je een CV op voor de begeleid werker en hoe doe je dat het best? Luisteren we wel goed naar de noden van de werkgever?

Belangrijke items om er bij onszelf over te reflecteren maar zeker ook waardevol om na te gaan bij elkaar hoe we dit aanpakken! Doen we dit allen op dezelfde manier? Liggen de belangrijkste zaken in lijn met mekaar of wijken we echt af? En als dat zo is: waarom is dat dan? Welke waarden zitten hierachter? Immers, we willen graag als één Werkburo naar voor treden en dan is het belangrijk dat we de grote lijnen in onze methodiek en aanpak op mekaar afstemmen.

Boeiende discussies met boeiende, gedreven en écht leuke mensen! Het werd een vruchtbare dag waar we met een tevreden gevoel op terugblikken.

We bouwen verder aan een stevig Werkburo binnen West-Vlaanderen. Het fundament hiervoor is met deze eerste Werkburo@Work alvast gelegd!

Veronique Minsart - De Lovie vzw
Werkburo West-Vlaanderen

Lees het document