Vrijwilligerswerk is een vast gegeven in mijn leven.

Mijn vrijwilligerswerk is een vast gegeven geworden in mijn leven.

"Ik ben na 42 jaar werken bij het WAG op pensioen en  wil iets doen om de verveling tegen te gaan. Mijn vrijwilligerswerk motiveerd me om buiten te komen en andere mensen te leren kennen."

Samen met Sandra, mijn begeleidster uit ONDO vzw, ben ik in contact gekomen met Zoë. Zij heeft me in contact gebracht met de Zomer van Antwerpen, waar ik in duo met Aagje gekookt heb.

Na de Zomer van Antwerpen kwam Zoë met het voorstel kennis te maken met Leerexpert in het Peerdsbos. Daar help ik nu 3 dagen van 8u tot 15u met afwassen, afdrogen, opruimen, groenten snijden, soep in ketels gieten, machines opzetten. Ik werk het liefst samen met de leerlingen en krijg regelmatig  een compliment en dat is fijn.

Mijn  doelstelling  om “vrijwilligerswerk vinden om verveling en eenzaamheid tegen te gaan” heb ik bereikt. Bij beide organisaties voel ik me een deel van het team. Het is ook fijn dat ik door iedereen respectvol word behandeld.

Mijn boodschap aan andere: Neem de kans aan om vrijwilligerswerk te doen! Zo kom je in contact met andere mensen en ben je niet eenzaam!"