Afwijkingsregister

<

Afwijkingsregister

€ 50
Minimale besteleenheid: per 25
€ 2 per stuk
Bestel

Afwijkingsregister

Invulboekje van Werkburo voor afwijkingen van het normale werkrooster

A5-formaat, 10 pagina's

Voorzijde:

Invulmogelijkheden voor Bedrijf, Ondernemingsnummer en datum ingebruikname register.

Binnenzijde:

Invulmogelijkheden voor gegevens begeleid werker, reden afwijking en handtekeningen werknemer en werkgever

Waarom een afwijkingsregister?

• Iedere begeleid werker (pvb, rth, ama, betaald) moet aangegeven zijn via Dimona (DWD voor de meesten, gewoon Dimona voor wie betaald werkt). Het Werkburo heeft zich geëngageerd om dit voor iedereen in orde te brengen, in afwachting van een definitieve regeling.

• Op basis van Dimona vraagt de arbeidsinspecteur naar het contract. Daarin staat ook het uurrooster.  

• Als hij iemand aantreft op de werkvloer op uren die niet in het contractuele uurrooster staan, vermoedt hij fraude en misbruik, en maakt hij een PV op.  

• Als er een reden is voor afwijking, moet dit in het afwijkingsregister staan. De meeste bedrijven hebben dit via hun sociaal secretariaat (op papier of digitaal), maar sommigen, en zeker de kleintjes, hebben dat niet.  Daarom hebben we er zelf een gemaakt, volgens de voorwaarden van de inspectie (meerbladig, gedrukt, vast).  Je kan dit aan een werkpost geven.  

Niet nodig:

* als men al een eigen afwijkingsregister heeft io de werkplek;

* als er nooit afwijkingen zijn;

* als er een wisselend uurrooster is dat uithangt/beschikbaar is op het moment dat de inspectie binnenkomt (er dan nog rap een opmaken, telt niet).  Dus je kan op het contract een virtueel uurrooster vermelden zodat het totaal aantal uren wel klopt, en een aanwezigheidsregister of wekelijks uurrooster met telkens wisselende dagen en uren laten maken, maar het moet dan wel nauwkeurig bijgehouden worden.